De Peuterhoek

De leukste peuterschool in de Schilderswijk!

Welkom bij peuterschool “De Peuterhoek”

 

Peuterschool “De Peuterhoek” is gevestigd in hetzelfde gebouw als de Koningin Beatrixschool, aan de Saenredamstraat 4. De peuterschool en basisschool zijn nauw verbonden. De weekbrieven van de Koningin Beatrixschool gelden daarom ook voor de Peuterhoek. U kunt ze via de homepage van de Beatrixschool of via de nieuwspagina vinden.

Meld uw kind nu aan voor de peuterschool!

Kinderen vanaf twee jaar en zes maanden zijn van harte welkom op de Peuterhoek. In 4 dagdelen per week volgen peuters het Voorschoolprogramma “Startblokken”.
De peuterschool valt, net als de Koningin Beatrixschool, onder het bestuur van Stichting School met de Bijbel.

Het inschrijven van uw kind

Vanaf 2 1/2 jaar is uw peuter van harte welkom op de peuterschool. Het is verstandig om een jaar van te voren in te schrijven, maar op z’n laatst als uw kind 2 jaar en 3 maanden is. U kunt daarvoor een afspraak maken met de leidinggevende: Wendy Vooijs, telefoonnummer 070 380 84 94 / mailadres: wvooijs@beatrixschool.info.

Wilt u bij de inschrijving meenemen:

  • Het consultatiebureauboekje met daarin de lijst met inentingen van uw kind.
  • De zorgverzekeringpas van uw kind.

Tijdens het gesprek vragen wij naar persoonlijke gegevens van u en uw kind. Wij vertellen over de gang van zaken op de peuterschool. Ook laten wij u weten wanneer uw peuter welkom is op de peuterspeelzaal. Alle informatie die u geeft wordt vertrouwelijk behandeld. Zie ons privacy reglement.

 

U bent natuurlijk altijd van harte welkom om de peuterschool vrijblijvend te bezoeken!

Een dagdeel op de Peuterhoek

Als u binnenkomt hangt uw kind zijn/haar jas aan de kapstok en geeft het pakje drinken aan de leidster. U kunt samen een puzzel uit de kast pakken. Als alle peuters er zijn, neemt u afscheid van uw kind. Er wordt opgeruimd en alle peuters gaan in de kring zitten. Tijdens het kringmoment worden liedjes gezongen en een boekje voorgelezen. Soms worden spelletjes gedaan of een activiteit aangeboden. Daarna gaan de kinderen in de hoeken spelen. Een leidster maakt met de peuters een knutselwerkje en de andere leidster biedt een les aan. De andere peuters mogen vrij spelen. Dit wisselen we af. Na het spelen en werken gaan wij weer in de kring zitten, het is tijd voor een plasronde. Na het plassen en handen wassen, gaan wij fruit aan tafel eten en daarbij drinken we. Na het eten en drinken gaan we buiten spelen. Daarna komen de ouders de peuters weer ophalen.

Eerste schooldag

Het is altijd spannend om uw kind achter te laten op school, zeker als hij of zij vooral thuis bij u is geweest. Hier hebben wij ook alle begrip voor! De eerste keer dat uw  naar de peuterschool gaat, kunt u het beste eerst even meelopen naar de leidster. De leidster legt u de gang van zaken uit en geeft u de welkomstbrief waar alle belangrijke informatie over de peuterschool op staat. Uw kind krijgt een eigen kapstok en een eigen stoeltje.

De eerste keer gaat u samen rustig aan tafel zitten zodat uw kind even kan rondkijken en kan wennen aan het groepsgebeuren. Wij vinden het belangrijk dat uw kind goed kan wennen en willen daar de nodige tijd en aandacht aan besteden.

Inspectierapport

Jaarlijks wordt de peuterschool geïnspecteerd door de GGD. Hier kunt u Inspectierapport van De Peuterhoek bekijken.

 

 

Vacatures

Het komt voor dat wij vacatures hebben voor de Peuterhoek. Klik hier voor het actuele overzicht van de vacatures.