Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

 

Sinds 1883

 

De school is opgericht in 1883 en kreeg eerst de naam “De School met den Bijbel”. Tegenwoordig heet de school “Koningin Beatrixschool”.

 

Open voor alle kinderen

 

De Koningin Beatrixschool is een christelijke school, die open staat voor alle kinderen van wie de ouders christelijk onderwijs op prijs stellen.

Onze school is een binnenstadsschool, die midden in de Schilderswijk van Den Haag staat. Bijna alle kinderen van onze school wonen in de Schilderswijk. Er zitten ongeveer 350 kinderen op onze school en er werken ongeveer 60 medewerkers (inclusief assistenten, parttimers en invallers).

Op de Koningin Beatrixschool willen we de kinderen niet alleen veel leren, maar we willen ook meehelpen aan de opvoeding. Dat doen we vanuit onze christelijke achtergrond. Er wordt door de leerkrachten nadruk gelegd op het belang van normen en waarden, respect voor anderen en een positieve levenshouding. De ouders worden er bij de inschrijving van op de hoogte gebracht, dat het kind christelijk onderwijs ontvangt en tekenen ervoor dat zij hiermee akkoord gaan.

Het onderwijs is zo ingericht dat ieder kind kan presteren overeenkomstig de gaven die het van God heeft ontvangen.