Nieuwsbrief 23

26 maart

Op school hebben we een paarse kast: DE KAST VAN LOTJE. In Den Haag staan in verschillende wijken 17  kasten van Lotje, elke kast zit vol met spulletjes die nodig zijn voor kinderen.

De koningin Beatrixschool krijgt gebruikte  kinderkleding die nog netjes is van kinderen die wonen in een andere wijk van Den Haag. Als u zelf kinderkleding of speelgoed over hebt die nog netjes is, dan  geven wij dat weer door aan de beheerders van een andere Kast van Lotje. (Het is natuurlijk leuker voor kinderen als ze iets nieuws krijgen waarvan niemand weet dat het tweede hands is)

DE SLEUTEL: Juf de Man heeft een sleutel van de Beatrix-kast en mag kleding uitdelen als er kinderen zijn die iets nodig hebben en er is thuis even geen geld om iets te kopen. Op deze manier willen we elkaar graag helpen. Weet u kinderen die kleding of andere spulletjes nodig hebben dan kunt u met juf De man bespreken of we kunnen helpen.

VRIJWILLIGERS GEZOCHT: Wij zoeken vrijwilligers die ons willen helpen om de kast netjes te houden, de kleding te sorteren en te vouwen en strijken. Gewoon 1x per maand samen op school een uurtje alles weer netjes maken met een kopje thee erbij en bedenken hoe we kunnen helpen.

Het zou erg leuk zijn als we met een groep moeders samen kunnen zorgen dat alle kinderen op school passende en leuke kleren hebben. We hebben elkaar nodig als het moeilijk is , en samen kunnen we bedenken hoe we kunnen helpen als een gezin daar behoefte aan heeft.

UITNODIGING: Wilt u meer weten over de Kast van Lotje en hoe dat werkt?  U bent welkom op DINSDAG 26 MAART 14.30-15.00 uur in DE WERELDKAMER dan vertellen wij er meer over.  Groeten van juf De Man en juf Jessica Freeke

nieuwsbrief23