Lesgeven in de ‘corona-periode’

08 april

Sinds maandag 16 maart 2020 zijn de scholen dicht.
Maar het is geen vakantie. De kinderen leren zoveel als mogelijk is thuis. Wij beseffen dat we daarmee veel van ouders vragen. Daarom bieden we een programma aan met veel structuur.

Alle kinderen hebben een pakket opgehaald waarin de boeken, schriften en nog wat meer materiaal zitten om thuis te kunnen leren.
De kinderen van de peuterschool en groep 1 en 2 werken met een dagprogramma wat de leerkrachten via email en Parro elke dag naar de ouders sturen. In de mail en de Parro zitten linkjes naar Youtube filmpjes die door de leerkrachten zijn opgenomen. Zo houden we het contact met de leerkracht nog een beetje in stand.
De kinderen van groep 3 t/m 8 werken met hun eigen programma. Zij hebben bijvoorbeeld hun werk met instructiefimpjes. Er worden in de bovenbouw hangouts georganiseerd waarin extra uitleg wordt gegeven en we houden contact via Zoom. Soms is dat voor de hele klas een andere keer met een klein groepje of een leerling alleen.

Voor kinderen van ouders met een zgn. cruciaal beroep is er opvang onder schooltijden. Ouders kunnen dit aanmelden via een speciaal formulier. Dit formulier is aan te vragen bij de administratie van de school. De kinderen die naar school komen nemen hun werk mee en doen het werk wat andere kinderen thuis doen op school.

De leerkrachten werken zoveel mogelijk vanuit hun huis.

De scholen zijn in ieder geval tot en met de meivakantie gesloten. Op dinsdag 21 april horen we wanneer de scholen weer open gaan en onder welke voorwaarden.

Als leerkrachten was het even schakelen, deze andere manier van lesgeven. Maar binnen een paar dagen hadden we een goed programma staan. We leren iedere dag weer nieuwe dingen en ontdekken weer nieuwe mogelijkheden om de kinderen aan het leren te houden.